Hírek

2008.11.18. 16:51

Orbán: azonnal és drasztikusan csökkentsék a jegybanki alapkamatot!

A Fidesz felszólítja a jegybankot, illetve a kormányt a jegybanki alapkamat azonnali és radikális csökkentésére - erről Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nyilatkozott a veszprémi és regionális hírportálnak kedden Veszprémben. A pártelnök szerint 6 százalékos alapkamatra lenne szükség.

mti

A vehir.hu-n olvasható összefoglaló szerint a párt keddi elnökségi ülésén döntött arról, hogy a Fidesz 6 százalékos jegybanki  alapkamatot javasol. Orbán Viktor szerint csak így juthatnak a vállalkozók 10-11 százalékos kamatú hitelekhez, hogy megerősítsék vállalkozásaikat, és megtarthassák a dolgozóikat. Orbán Viktor Veszprémben elmondta: ez a lépés segíthet a nagy  cégeknek is a munkaerő megtartásban.

Hozzátette: a jegybanki  alapkamat ma 11 és fél százalék Magyarországon, ami azt jelenti,  hogy ha egy vállalkozás hitelhez akar jutni, 16-18-20 százalékos kamatot kell fizetnie, amit nem tudnak vállalni. A vállalkozásoknak forrásokra van szükségük, ha ezt megkapják  nem fogják elküldeni embereiket; ez a forrás lehet az adócsökkentés  mellett a kamatcsökkentés - mondta Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!