Hírek

2008.11.23. 17:31

Nem tudtak megegyezni a hollywoodi színészek a producerekkel

A hollywoodi televíziós és filmszínészeket képviselő szakszervezet (SAG) szombaton bejelentette, hogy sztrájkfelhatalmazást kér tagjaitól, miután nem sikerült megegyezni az új kollektív szerződésről a producerek szövetségével.

europress

Az SAG azután döntött arról, hogy szavazásra bocsátja tagjai között az esetleges munkabeszüntetést, hogy szombat hajnalban megakadtak a tárgyalások a producerek szövetségével. A két fél a júliusi sikertelen tárgyalásokat követően, négy hónapos szünet után ült le újra tárgyalni egymással. Az alku megint azon akadt el, hogy az interneten terjesztett filmekből mennyi pénzt kapjanak a színészek, valamint, hogy mikor és milyen feltételek mellett használhatnak a stúdiók szakszervezeten kívüli színészeket az új médiára készülő produkciókban.

A hollywoodi írók szakszervezete 2007 novemberétől 2008 februárjáig tartott munkabeszüntetést, amikor megfeneklettek az új kollektív szerződéről szóló tárgyalások a producerek szövetségével. A száznapos sztrájk a becslések szerint kétmilliárd dolláros veszteséget okozott a filmiparnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!