Hírek

2008.11.28. 14:50

Nehéz meccsek előtt a milánói csapatok

Az éllovas Internazionaléra és a második AC Milanra is nehéz feladat vár az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi, 14. fordulójában, mivel előbbi a Napolit fogadja, utóbbi pedig a Palermóhoz látogat.

mti

Az SSC Napoli ebben a szezonban már többször megmutatta, hogy mindenkire veszélyes, nem véletlenül áll a harmadik Juventusszal azonos pontszámmal a tabella negyedik helyén. Ennek megfelelően Milánóba sem feltartott kézzel utazik el a csapat, mely bizonyítani akarja, hogy a múlt vasárnapi, Cagliari elleni 2-2-es  botlás csak a véletlen műve volt. A José Mourinho vezette címvédőnek is van mit bizonyítania, mert  ugyan múlt szombaton 1-0-ra legyőzte a Juventust a szuperrangadón, ám szerdán, a Bajnokok Ligájában meglepő vereséget szenvedett saját  pályáján a görög Panathinaikosztól.

„Ezek után meg kell mutatnunk, mit tudunk valójában. Gyorsan feledtetnünk kell mindenkivel az egyébként megérdemelt vereséget” – nyilatkozta a portugál edző, akinek szerdán nagyban enyhítette csalódottságát, hogy együttese a nullapontos meccs ellenére is bejutott a BL nyolcaddöntőjébe. Az AC Milan vasárnap Torinóban bajnokin, majd csütörtökön az angol Portsmouth otthonában UEFA Kupa-meccsen is csak döntetlent ért  el, s a hétvégi délolasz túra sem ígérkezik számára könnyűnek. A Palermo (11.) ugyan messze nem olyan meggyőző most ősszel, mint az  elmúlt szezonokban volt, ám otthon bárkit meglephet.

A hétközi BL-forduló után egy boldog és egy szomorú csapat rangadójára kerül majd sor az olasz fővárosban, ahol a kolozsvári CFR Cluj ellen győztes és csoportja élére állt AS Roma (15.) fogadja  a nemzetközi csúcskupából kiesett Fiorentinát (6.). A nagyok közül a Juventus dolga ígérkezik a legkönnyebbnek, hiszen hazai pályán kell legyőznie a tabellán 18. Regginát.

Serie A, 14. forduló:

szombat:
Catania-Lecce 18 ó
Juventus-Reggina 20:30 ó

vasárnap:
AS Roma-Fiorentina 15 ó
Atalanta-SS Lazio 15
Cagliari-Sampdoria 15
Genoa-Bologna 15
Internazionale-Napoli 15
Siena-Torino 15
Udinese-Chievo 15
Palermo-AC Milan 20:30

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!