Hírek

2008.11.07. 15:22

Még csak papíron létezik, de már vitáznak a sorsáról

Dühösen reagált Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) első embere Jacques Rogge-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének arra a javaslatára, hogy használat után építsék át a 2012-es londoni játékoknak otthont adó központi stadiont.

mti

A még csak tervezőasztalon létező aréna további hasznosítására a NOB-főnök az 1996-os atlantai olimpia főhelyszínét említette példaként, amit a záróünnepélyt követően baseballstadionná változtattak.

– Ez a rombolási szándék teljesen elfogadhatatlan a számunkra, és a sportágunk iránti tisztelet hiányát jelzi. Nem lehet büszkének lenni arra, hogy már csak fotókon létezik az az aréna, ahol 12 éve Michael Johnson vagy Carl Lewis brillírozott. Az Egyesült Államokban azóta sincs olyan létesítmény, ahol atlétikai világbajnokságot lehetne rendezni, Londonnak viszont szüksége van ilyenre – érvelt  az IAAF első embere, aki egyébként nem Londonra szavazott a 2012-es helyszín kijelölésekor. Diack kifejtette, hogy következő találkozásuk alkalmával emlékezteti majd Rogge-ot az atlétika szerepére az olimpiák sikertörténetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!