Hírek

2008.11.07. 12:42

Lehet, hogy huszonegy bankrablást követett el?

A módszerek hasonlósága miatt a rendőrség arra gyanakszik, hogy a Bükkszék takarékszövetkezetét kirabló férfi 2004 óta huszonegy bankrablást követett el országszerte – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján Győrfi Péter kiemelt főnyomozó.

mti

A férfit egyelőre csak az október 7-iki, bükkszéki bankrablással gyanúsítják, miközben mind a huszonegy ügyet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság hatáskörébe utalták. Juhász István, a megye főkapitánya érdekességként megemlítette, hogy a feltételezett bankrablót azt követően fogták el, hogy fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el november 4-én a Novajon működő takarékfiók kirablása miatt. Ugyanakkor azt nem az elfogott férfi követte el.

A keddi akció során az egyik járőrnek gyanús lett Bükkszék és Egerbakta között egy, az úttól egy kicsit beljebb parkoló furgon. A rendőrök ellenőrizni akarták a vezetőt, ám a sofőr fegyvert (vagy annak látszó tárgyat) rántott a rendőrökre, majd gázt adott és elmenekült a helyszínről. Az autós járőr utána iramodott, majd értesítésük alapján szemből is érkeztek rendőrautók. A furgonos Egerbakta előtt egy éles kanyarban a korlátot átszakítva lesodródott az útról, majd elfogták a férfit.

Az országos rablássorozat keretében egyébként több mint 32 millió forint tűnt el, a bükkszéki rablás során 1,7 millió forintot zsákmányolt a símaszkos, fegyveres rabló. A sajtótájékoztatón a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy a gyanúsított beismerte-e bármelyik rablást. Ugyanakkor azt elmondták, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a férfit. A Novajon történt rablással kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni a nyomozók. A sajtótájékoztatón a férfi lakásán tartott házkutatás során lefoglalt eszközöket – a többi között éles- és gázlőszereket, símaszkot és flóbert típusú pisztolyt – mutattak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!