Hírek

2008.11.27. 09:09

Konfliktuskezelő irodát nyitottak a romák

Összefogtak a roma szervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és az elmúlt időszak történései miatt úgynevezett konfliktuskezelő és konfliktusmegelőző irodát nyitottak Miskolcon

BAMA

Az iroda a törvényszegő cigányok ellen is fellép - hangsúlyozta szerdán Dancs Mihály, hozzátéve: a romákkal szemben megrendült a közbizalom, ezért "helyén kell kezelni" és meg kell előzni a romák és nem romák, a romák és romák, a romák és a hatóság közötti konfliktusokat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi roma szervezete - pártállástól, pártszimpátiától függetlenül - egyetért abban, hogy megoldást kell keresni arra, hogy ne alakuljanak ki helyi konfliktusok, illetve ha mégis kialakultak, ne mérgesedjenek el. A most létrehozott iroda úgynevezett mediátori, közvetítői szerepre vállalkozik - hangoztatta a roma vezető.

Dancs Mihály emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél-két év borsodi történései - az olaszliszaki gyilkosság és a nagycsécsi roma család elleni támadás - felszították a romák elleni előítéletet. Ezért is hozta létre valamennyi jelentős borsodi romaszervezet az irodát - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!