Hírek

2008.11.24. 11:14

Kecskeméti beruházását is felülvizsgálja a Daimler?

Minden tervezett nagyberuházását felülvizsgálja a Daimler, a világ élvonalbeli autógyára, amely Kecskeméten üzem felépítésére kötelezte el magát. A CNBC gazdasági hírtelevízió reggeli adásában az autógyártól származó hírt kommentáló riporter a felülvizsgálandók sorába helyezte a magyarországi beruházást. A Daimler sajtóosztályán az MR1-Kossuth Rádió berlini tudósítójának nem kívánták kommentálni a sajtóértesüléseket.

Magyar Rádió / Zentai Péter

A Daimler sajtóosztályán a közszolgálati rádió munkatársának csak annyit mondtak, hogy egyelőre nem kívánják kommentálni a sajtóértesüléseket. Nemcsak a Magyarországra vonatkozó és kizárólag a CNBC-n elhangzott célzással nem foglalkoznak, hanem általában nem akarnak most konkrétumokról beszélni.

A Daimlernél zajló, várható nagy döntésekről Németországban elsősorban a Stuttgarter Zeitung című újság ír. Szakírójuk a Daimlertől szerzett értesüléseire hivatkozva azt mondja, hogy a hatalmas konszern a tervezett nagyobb külföldi beruházásai közül azokat fogja mindenképpen megvalósítani, amelyek a benzinnel és dízellel szembeni alternatív lehetőségek kiaknázására épülnek – ilyen gyárakat indít be például Kínában, Indiában –, és általában erősíthetik a Daimler versenyhelyzetét. Kecskeméten kisebb fogyasztású, eleve kisebb Mercedesek gyártását tervezik.

A Daimler első számú vezetője a minap kijelentette: hosszú és még mélyülő válsággal számol a konszern, azt azonban mindenképpen el akarja kerülni, hogy pénzügyi helyzetének esetleges megingása miatt a német állam részvényvásárlásokkal a Daimler társtulajonosává váljék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!