Hírek

2008.11.17. 19:42

Fenyegetést is kapott az ATV

Éles lőszerekkel rálőttek az ATV székházára. A televíziós társaság tájékoztatása szerint a híradó szerkesztőségének ablakát érte találat, személyi sérülés nem történt, a töltényeket még nem találták meg.

B. V.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: a bűncselekmény valamikor péntek este és hétfő közt történhetett. A lövésnyomokra a biztonsági őrök figyeltek fel, a lövedékek a külső üvegfalat áttörve a magasföldszinten lévő hírszerkesztőség álmennyezetébe fúródtak. A szóvivő a fegyver pontos típusáról és a becsapódott lövedékek számáról egyelőre nem közölt részleteket.

Az ATV honlapján viszont az olvasható, hogy ötször lőttek a székházra, és a televízió egyik műsora a hétvégén is kapott fenyegetést. Egy betelefonáló azzal fenyegette meg az ATV-t, hogy ha nem szűnnek meg a televízión sugárzott „rasszista műsorok”, hamarosan a tettek mezejére lép, üzenetét az utolsó figyelmeztetésnek szánja. Azt egyelőre nem tudni van-e összefüggés a két eset között.

Az ügyben a BRFK lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított nyomozást, Demszky Gábor pedig saját főpolgármesteri keretéből egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!