Hírek

2008.11.12. 08:52

A fővárosi MSZP támogatja a Főgáz eladását

Mind a 24 szocialista képviselő megszavazza a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén a Főgáz Zrt. értékesítési eljárásának a megkezdéséről szóló határozatot - nyilatkozta Steiner Pál.

mti

Az MSZP-frakcióvezető elmondta, hogy a képviselőcsoport keddi, az esti órákig elhúzódó ülésén részletesen áttekintették a Főgáz Zrt. részvényeinek eladásával összefüggő kérdéseket.  A frakció tagjai azt követően foglaltak állást a javaslat  támogatásáról, miután Tiba Zsolt főjegyző ismertette azt az  előterjesztői kiegészítést, amely szerint a Főgáz-részvények  eladásáról a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés és nem annak  pénzügyi bizottsága  hozza meg. Részletes tájékoztatást kapott a frakció arról is, hogy az  EU-támogatással 2011-ig megvalósítandó fejlesztések 180 milliárd forint önkormányzati önrészét mikor, s milyen projektekhez kell  biztosítani.

A Főgáz eladásától a korábbi sajtóhírek szerint több mint 100 milliárd forintot remél a városvezetés. Az újabb önkormányzati cég privatizációjáról a várost vezető koalíció másik tagja, az SZDSZ,  csütörtökön, a közgyűlés előtt véglegesíti álláspontját. Korábban Demszky Gábor főpolgármester egy tájékoztatón  azt  nyilatkozta, hogy támogatják a cég eladását. John Emese SZDSZ-frakcióvezető legutóbb ezzel összefüggésben közölte, hogy nem  rendelnek el kötelező igen jellegű szavazást. Az ellenzéki frakciók  az október végi közgyűlésen, illetve azt követően is elutasították e  stratégiailag fontos cég privatizálását.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!