Hírek

2008.06.17. 15:20

Újabb lábat sodort partra a víz Kanadában

Ismét egy gazdátlan, vízben lebegő emberi lábat találtak a Kanada nyugati partjainál. Az elmúlt egy évbe ez már az ötödik tisztázatlan eredetű láb, ami a tengerből előkerült.

BAMA

Az ötödik, ezúttal bal lábat a Fraser folyó torkolatánál fekvő Westham-sziget közelében, Columbia tartomány felségvizein hánykolódott a vízben. A korábban megtalált négy láb esetében nem találtak a szakértők bűncselekményre utaló jelet: a végtagok valószínűleg természetesen váltak le a törzstől, s vélhetően vízi balesetben a tengerbe veszett személyek lehettek a gazdáik.

Legutóbb május 22-én, a Fraser folyón fekvő Kirkland-szigeten találtak egy emberi lábat, mintegy másfél kilométernyire a jelenlegi helyszíntől. Az első hátborzongató felfedezés nem egészen egy éve, a Georgia-szorosban fekvő Jedidiah-szigeten történt. Néhány nappal később egy Reebok férficipőbe bújtatott jobb lábat találtak a közeli Gabriola-szigeten. A harmadik emberi lábra februárban bukkantak a közeli Valdez-szigeten.

Nincs két láb, amely ugyanahhoz a személyhez tartozna, az ötödiken jelenleg végzik a DNS-vizsgálatot. Curtis Ebbesmeyer óceánkutató feltevése szerint valahol a Fraser folyó felső szakaszán történhetett olyan baleset, amelyről a hatóságok egyelőre nem tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!