Hírek

2008.06.20. 12:52

Szombaton Fodor-Orbán-találkozó

Szombat délután tart megbeszélést egymással Fodor Gábor, az SZDSZ és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke; a találkozó a Parlamentben lesz.

mti

Szombat délután tart megbeszélést egymással Fodor Gábor, az SZDSZ és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke; a találkozó a Parlamentben lesz - közölte  az SZDSZ kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel. Mint az már korábban kiderült, a Fidesz elnöke a parlament feloszlatásáról és az előre hozott választásokról tárgyalna, az SZDSZ új vezetője viszont az általa korábban megfogalmazott  programpontokról, az alkotmányos stabilitás, a gazdasági versenyképesség, és a tiszta közélet kérdéseiről beszélne a Fidesz vezetőjével.

A szombati találkozó előtt Fodor Gábor látogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél, majd a Fidesz elnökével folytatott tárgyalása után kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, az MSZP elnökével találkozik.

Orbán Viktor múlt hétfőn levélben javasolt mielőbbi személyes találkozót az SZDSZ két nappal korábban megválasztott elnökének, akinek többek között azt írta, hogy mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. Orbán Viktor ezt követően több interjúban is beszélt arról, hogy az SZDSZ kezében van a megoldás kulcsa, a liberálisokon múlik, hogy lesz-e előre hozott választás.

A Fidesz elnöke egyértelművé tette, hogy találkozójukon abban szeretne megállapodni az SZDSZ elnökével, hogy a parlament minél hamarabb oszlassa fel magát, és kínálják fel a köztársasági elnöknek a lehetőséget, hogy kiírhassa az előre hozott választást. Orbán Viktor ugyanakkor több nyilatkozatában is kizárta a Fidesz-SZDSZ koalíció lehetőségét, viszont úgy vélte tárgyi kérdésekben lehet együttműködés a két párt között, miután például az adócsökkentés ügyében úgy látja, vannak átfedések a Fidesz és az SZDSZ elképzelései között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!