Hírek

2008.06.19. 13:23

Határozatképtelen volt az Advertum-ügyben kijelölt bizottság ülése

Határozatképtelenség miatt csütörtökön elmaradt az úgynevezett Advertum-ügyben meghallgatásra kijelölt összevont országgyűlési bizottság rendkívüli ülése, miután a szocialista képviselők nem jelentek meg.

mti

Határozatképtelenség miatt csütörtökön elmaradt az úgynevezett Advertum-ügyben meghallgatásra kijelölt összevont országgyűlési bizottság rendkívüli ülése, miután a szocialista képviselők nem jelentek meg. Az ellenzék a kormányt, míg Keller László államtitkár Varga Mihály egykori pénzügyminisztert teszi felelőssé egy állami  kezességvállalásért.

Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága, valamint a sport- és turisztikai bizottság együttes ülésén Veres János (MSZP) pénzügyminisztert hallgatták volna meg az Advertum Kft. részére nyújtott kormányzati hitelgarancia témájában. A miniszter helyett államtitkára, Keller László (MSZP) jelent meg.

A fideszes képviselők felháborítónak mondták, hogy a kormánypárti képviselők távollétükkel "bojkottálták" az ügy napirendre vételét, valamint azt, hogy bár korábban időpontot egyeztettek Veres János miniszterrel, ő nem jelent meg a testület előtt. Halász János (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a pénzügyminiszter meghallgatását azért kezdeményezték, mert a kormány olyan, 2,1 milliárd forint értékű garanciát adott egy magáncégnek, amelyből a cég országos médiahálózatot építhet.

Álláspontja szerint a példátlan eset európai uniós normákba ütközhet, és az Állami Számvevőszéknek is vizsgálnia kellene a jogszerűségét. Szíjjártó Péter (Fidesz) szerint a szocialista képviselők azért bojkottálták az ülést, hogy megmentsék a pénzügyminisztert, illetve államtitkárát attól, hogy kínos kérdésekre választ kelljen adnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!