Hírek

2008.06.09. 11:16

Garami a holland-olaszt élőben nézi meg

A spanyol, francia, holland futballt nagyon kedveli az edzőként immár háromszoros bajnok Garami József, a PMSC korábbi kiváló szakvezetője.

K. Mayer András

A legutóbbi szezonban hatalmas bravúrt vitt véghez, hiszen a zömében saját nevelésű fiatalokból álló MTK-val ért a csúcsra, megnyerve a bajnokságot. Hogy utána egy kis pihenés, kikapcsolódás is ráfér, bizonyítja, hogy éppen a cseresznyefán értük utol – fél órát kért, míg leszedi a gyümölcsöt. Miután visszahívtuk, mint mindig, most is nagyon szívesen beszélt a futballról, az Európa-bajnokságról.

– Nagy ünnep a világbajnokság és az Európa-bajnokság, ilyenkor mutatja meg a futball, hogy mekkora erőket és tömegeket mozgat meg. Számomra egyértelműen nagy meglepetés volt, hogy Anglia nem jutott ki az Eb-re, pedig rettentően erős a bajnokság – mondta a Ferencvárossal egy, az MTK-val két bajnoki címet szerző korábbi szövetségi kapitány.
Talán éppen az angolokat kedveli? – kérdeztük a szakvezetőtől. Nem, jött a válasz, a spanyol, francia, holland futballt szereti, azokat a válogatottakat, amelyek jól futballoznak. Nyilván nem véletlen, hogy ha hazánkban egy csapatra lehet azt mondani, hogy játssza a futballt, az éppen az MTK...

Az Európa-bajnokságot egyébként nem csak a televízión keresztül követi, testközelből is élvezni fogja a kontinensviadalt: „Úgy néz ki, hogy két mérkőzést, a hétfői holland – olaszt, valamint a szerdai cseh – portugált élőben, a helyszínen nézem meg. Előbbi nagyon érdekes lesz, hiszen a két válogatott nem azonos futballt játszik: a hollandok labdabiztosak, a támadó focit kedvelik, míg az olaszokra a határozott védekezés és a több kontraakció a jellemző.”

És hogy mit vár az Eb-től a magyar mesteredző? „Sok újdonságot biztosan nem. Taktikai téren olyan magas szintre fejlődött már a labdarúgás, hogy sokat nem lehet hozzátenni. Kialakult minden, nincs tovább” – jött elő a szakember Garami Józsefből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!