Hírek

2008.06.05. 04:12

Ellopták az uszodában a pénztárcámat és a telefonomat

KÁR – Olvasónkat az egyik budapesti uszodában meglopták. A gőzfürdőben szatyrából elvitték pénztárcáját és mobiltelefonját. Az uszoda nem akart az esetről jegyzőkönyvet felvenni.

BAMA

Ebben az esetben az ellopott értékekért az uszoda nem tartozik felelősséggel – szögezték le a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A gőzfürdőbe a papucson, szappanon, törülközőn kívül különben sem érdemes mást bevinni. Előfordul, hogy még azokat is elemelik, legyenek bármilyen ócskák. Az értéktárgyakat az erre hivatott értékmegőrzőben érdemes elhelyezni. Ez olyan, mint egy széf, ahol egy bizonyos összegért vigyáznak „kincseinkre”. Ha innen, az őrzött és kabinos által zárt szekrényből vagy kabinból eltűnik valami, azért valóban az intézmény felel.

Bármink vész azonban, a káreseményről jogunk van jegyzőkönyvet felvetetni. Ha az uszoda vezetője nincs jelen, akkor a helyetteséhez fordulhatunk. Amennyiben ő sem hajlandó kérésünket teljesíteni, két másik fürdővendéggel együtt mi is felvehetjük a jegyzőkönyvet. Ebben rögzíthetjük magát a tényállást, valamint azt, hogy az intézmény nem akart jegyzőkönyvet készíteni róla. Végső esetben akár még rendőrt is hívhatunk.

Ha rögzítjük a tényt, hogy az uszoda nem volt hajlandó jegyzőkönyvet felvenni, és ezt az intézmény felügyeleti szerve megtudja, felelősségre vonhatják őket. Beszámoltathatják az uszodát, vizsgálatot, illetve fegyelmit indíthatnak ellene. Más kérdés, hogy a kárért való felelősségük a fenti tényeket ismerve kizárt. A nyári időszakban értékeinkre a nyilvános helyeken fokozott óvatossággal vigyázzunk. Vannak „hivatásos” uszodatolvajok, akik csak az alkalmas pillanatot lesik, hogy valaminket meglovasítsák. Amit lehet, hagyjunk a zárható szekrényben, kabinban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!