Hírek

2008.06.03. 15:40

Elfogató parancs APEH-adós cégek vezetői ellen

Miután négy észak-magyarországi társaság csaknem egy milliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak, s vezetőik külföldre távoztak, a külföldi tulajdonosok és képviselőik ellen elfogató parancsot adott ki a rendőrség.

BAMA

Az adóhiány félmilliárd forintnyi a négy cégnél, de a szankciókkal együtt csaknem egymilliárd forintot kellene befizetniük az adóhatóság pénztárába - mondta Tóth István Ferenc, az APEH régiós igazgatóságának szóvivője. Az elmúlt hónapok ellenőrzéseinek a hírére több cég igyekezett elmenekülni székhelyeik megváltoztatásával. Az említett négy társaság például egy folyó árterében meghúzódó bérelt tanyára jelentette be székhelyét.

Mivel a társaságok képviselői többszöri idézésre sem jelentek meg az APEH-nél, az említett tanyán pedig az ellenőrök semmit nem találtak, ezért büntető feljelentést tettek. Ezért adta ki a rendőrség az elfogatóparancsot ellenük - tette hozzá a szóvivő. Értesítették a külföldi társszerveket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!