Hírek

2008.06.12. 14:26

Banánlevélbe csomagolt újfajta kábítószerre bukkantak a pénzügyőrök

Hánccsal összekötött banánlevélbe és papírtörlőbe csomagolt „khat” nevű növényi szálakat találtak a pénzügyőrök a repülőtéren.

VGO

Akkor bukkantak a 300 növénycsomagra, amikor a vámhivatal tételesen átvizsgált négy kartondobozt, aminek végleges kivitelét kérte egy cég. A növény egyik alkaloidja az előzetes szakvélemény szerint kábítószernek minősül.

Az eljárás során a vámnyomozók megállapították, hogy a csomagokhoz tartozó fuvarleveleken szereplő külföldi címzett fiktív személy. További adatok alapján a vám- és pénzügyőrség látókörébe került négy külföldi állampolgár; őket elfogták, s tőlük további 90 khatot foglaltak le.

A négy külföldi ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Őrizetbe vételüket követően a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást. A lefoglalt kábítószer értéke legalább 30 millió forint.

VGO -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!