Hírek

2008.06.18. 17:13

Arról pletykálnak, ősztől már Fodor lesz a frakcióvezető

Az SZDSZ-ben az egyik fő kérdés most, hogy szeptembertől kinek a vezetésével működik tovább a parlamenti frakció.

F. E.

Az SZDSZ-ben az egyik fő kérdés most, hogy szeptembertől kinek a vezetésével működik tovább a parlamenti frakció. Mint ismert, Fodor Gábor elnökké választása után is Kóka János maradt a frakcióvezető. Bennfentesek tudni vélik: csak átmenetileg fogadható el, hogy a szabaddemokraták elnöke és frakcióvezetője egymás politikai riválisai. Általános az a pártbeli vélemény is, hogy Kóka népszerűtlensége a pártnak sem tesz jót, s ha tovább vezeti a frakciót, vagyis ha ő marad az SZDSZ parlamenti frontembere, az árt a pártnak is. A párt soraiban már az a szóbeszéd járja: szeptembertől Fodornak kell vezetnie a frakciót.

Bejelentették: Fodor Gábor hétfőn találkozik Orbán Viktorral. Lapértesülések szerint ez tovább mélyíti az ellentéteket Fodor és Kóka között, mivel Kóka Jánosnak nem tetszik, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Fodort elfogadja tárgyalópartnernek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!