Hírek

2008.06.11. 14:18

A spanyoloknál vannak jobbak

"Egyértelműen szorosabb meccset vártam! A spanyolokról mindenki tudta, hogy képesek így futballozni, hiszen világklasszisok vannak a keretükben, inkább az oroszoktól vártam sokkal többet" - id. Dárdai Pál jegyzete.

Dárdai Pál

Persze nem szabad elfelejteni, hogy két legjobbjuk, a nagydarab, robusztus csatár, Pogrebnjak, valamint az irányítójuk, Arsavin sérülés, illetve eltiltás miatt hiányzott. Utóbbi nagyon meg is látszott, tényleg nem volt olyan futballista a pályán, aki irányítson. De ettől függetlenül ennél többet kellett volna nyújtaniuk, nagyon kényelmesen, lassan, körülményesen hozták ki a labdákat. Ellenben a spanyol középpályások pörögtek, Iniesta és Xavi villámgyorsan indult meg, és adott kiváló labdákat Torresnek és David Villának. Akiknek pedig nem volt nehéz dolguk, mert az oroszok két belső védője rettenetesen lassú, egy-egy csellel simán kibillentették őket. Egészen hihetetlen, hogy ezen a szinten ilyen darabosak!

Hogy meddig juthatnak a látottak alapján a spanyolok? Valóban jók, de úgy érzem, van náluk két-három jobb válogatott, mint például a holland és a német, de a portugálok is nagyon jó benyomást tettek rám. Lehet, hogy megint az lesz, hogy odajutnak az érmes helyek közelébe, de végül nem mennek semmire. Már most is látszott, hogy hátul azért hajlamosak egy kis könnyelműsködésre – a németekre és a hollandokra ez nem jellemző, ők sokkal fegyelmezettebbek. Ráadásul David Villának sem jön ki még egyszer így a lépés. Torresre pedig nagyon figyelnek az ellenfelek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!