Hírek

2008.05.07. 09:46

Panelházat akart felgyújtani, majd a tűzoltókra támadt

Egy óbudai panelházat, illetve abban egy lakást akart felgyújtani szerda reggel egy zavart elmeállapotú férfi, aki még a kivonuló tűzoltókra is rátámadt. A gyújtogatót a mentők vitték el.

(MTI)

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője azt közölte, hogy egy Szőlő utcai tízemeletes panelházhoz riasztották a tűzoltókat, miután az egyik lakó gyúlékony anyagot, feltehetőleg gázolajat locsolt szét a lépcsőházban. Az 54 éves férfi a tűzoltók kiérkezése előtt bezárkózott ötödik emeleti lakásába, ezért rátörték az ajtót. A lakás több pontján már égett a tűz, de az oltást nem tudták megkezdeni, mert a gyújtogató rájuk támadt, a tűzoltóknak kellett lefogniuk a férfit a rendőrök kiérkezéséig.

A lakásban több kupacban égő papírt találtak, és a szomszédok elmondása szerint a férfi korábban égő rongyokat dobált ki az ablakon. A kiérkező rendőrök megbilincselték a férfit, akit később mégis a mentők vittek el, feltehetőleg zavart elmeállapota miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyújtogatóval szemben a III. kerületi kapitányság indít eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!