Hírek

2008.05.22. 14:17

Lezuhant egy szerb vadászgép

Lezuhant a szerb légierő egyik vadászgépe Belgrádtól mintegy 50 kilométerre északra, a dél-bánáti Baranda falu közelében

mti

Lezuhant a szerb légierő egyik vadászgépe Belgrádtól mintegy 50 kilométerre északra, a dél-bánáti Baranda falu közelében, de a pilótának sikerült katapultálnia, és életben maradt - közölte csütörtökön a szerb sajtó.

Az előző napi szerencsétlenségről szóló tudósítások szerint az Orao (Sas) J-22 típusú, Szerbiában gyártott gép 2500 méter magasan, óránként 600 kilométeres sebességgel repült, amikor a baj bekövetkezett. Hogy pontosan mi történt, azt szakértői vizsgálatnak kell kiderítenie.

Dragan Katanic tábornok, a szerb légierő főnöke előzetesen annyit mondott, hogy a 37 éves pilóta, Tomas Janik őrnagy minden elismerést megérdemel, mert a katapultálás előtt lakott területektől biztos távolságra vitte a gépet. Az Orao J-22 a becsapódáskor öt méter mélyre fúródott a földbe úgy, hogy csak a szárnyának egy darabja látható.

A vadászrepülőt gerincsérüléssel és nyílt lábtöréssel kórházba szállították. A gyakorlórepülésre Dél-Szerbiából szállt fel, s Belgrádot keletről megkerülve Titelig kellett volna repülnie, majd vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!