Hírek

2008.05.20. 08:46

Legalább száz beteget operált meg az álsebész

Álsebész operált meg mintegy száz román beteget, majd mielőtt leleplezhették volna, továbbállt - jelentették romániai napilapok hétfőn a rendőrségtől kapott tájékoztatásra hivatkozva.

BAMA

A nyomozás során kiderült, hogy a francia Francois Pinori Olaszországból, ahol ötszáz operációt hajtott végre, 2004-ben érkezett Temesvárra, és hamis okmányokat bemutatva egy magánklinikán kapott állást.

A lapok szerint az álorvosnak a román egészségügyi minisztériumtól is engedélyt kellett volna kérnie, de a minisztérium szerint erre nem került sor.

A francia álsebész két évig praktizált a nyugat-romániai városban, alkalmanként 600 és ezer dollár közötti summát (95 ezer-160 ezer forint) zsebelve be sebészeti klienseitől, akiket főként hátpanaszokkal műtött. A kuruzsló üzelmeire akkor derült fény, amikor páciensei egymás után panaszt tettek a hatóságoknál: ki a kezelés, ki a borsos summa miatt. Ám addigra Pinori már megérezte, hogy kitelt a becsülete, és elillant.

A rendőrség azt is nyilvánosságra hozta, hogy a férfi jelenleg Nagy-Britanniában tartózkodik.

A román hatóságok a károsultak jelentkezését kérték, és felvették a kapcsolatot az Interpollal is. A nemzetközi rendőri szervezet román illetékese szerint Pinori nincs az Interpol által körözöttek listáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!