Hírek

2008.05.30. 17:59

Kóbor kutyákat is bevetnek a kampányban

Több mint 18 millió román állampolgárt várnak vasárnap az urnák elé, hogy 362 ezer jelölt közül válasszák meg a következő négy esztendőre a megyei tanácselnököket

V. M.

Több mint 18 millió román állampolgárt várnak vasárnap az urnák elé, hogy 362 ezer jelölt közül válasszák meg a következő négy esztendőre a megyei tanácselnököket, a helyi polgármestereket és az önkormányzatok képviselőit.

Az erdélyi magyarság szavazataiért a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mellett most először küzd eséllyel egy vetélytárs. A Magyar Polgári Párt (MPP) 12 megyében 203 településen 312 megyei tanácsos-, 133 polgármester-, 2773 helyi önkormányzati és 4 tanácselnök-jelöltet indít.

Az RMDSZ-nek közel háromszor ennyi jelöltje van. Az MPP ugyanakkor nem indít saját jelöltet vagy az RMDSZ emberét támogatja ott, ahol a magyar voksok megoszlása a román ellenfelek malmára hajthatja a vizet. A kampány finisére tartogatták a nagy leleplezéseket: Szász Jenőt „gyanús” vagyonosodása miatt jelentették fel, s a MPP elnöke is több ügyben indított eljárást. Forradalmi ötlettel állt elő egy polgármesterjelölt: transzparenseket aggatott a kóbor kutyákra, választási szövegekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!