Hírek

2008.05.23. 17:31

Királynőnek áll a világ

Magyarországon egy 24 éves lány, Freire Szilvia viselheti egy évig a szépségkirálynő koronáját és képviselheti hazánkat az októberi kijevi Miss World világversenyen.

Fábos Erika

Freire Szilvia egzotikus szépségét édesapjának köszönheti, aki portugál származású. Szilvia Mozambikban született. Ott ismerkedtek meg a szülei egymással: anyukája AIDS-kutatóként dolgozott az afrikai országban. Szilvia 9 éves koráig élt Mozambikban, de lakott Indiában és Floridában is.

– Nagyon sokat köszönhetek annak, hogy ilyen szerencsés volt a gyermekkorom – mondta Freire Szilvia. – Talán ezért is érdeklődöm más kultúrák iránt, szeretek utazni és nagyon gyorsan feltalálom magam bárhol. Ez pedig szerintem, a mai világban fontos adottság. Ahogy a szépség is. Freire Szilvia ugyanis úgy gondol saját szépségére, mint egy olyan lehetőségre, amitől sikeresebb lehet az élete.

– Kislány korom óta mondogatják nekem, hogy szép vagyok – mondja Szilvia. – Sokáig nem tulajdonítottam ennek semmilyen jelentőséget. Csak néhány évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni vele: azóta hiszem el, hogy szép vagyok és nőies.

A Miss World Hungary a negyedik szépségverseny volt, ahol a legfrissebb szépségkirálynő elindult. Az elsőre ráadásul be sem nevezett. Hosteszként dolgozott a versenyen, ahol megkérték, hogy vegyen részt az egyik elődöntőn. Sikerrel járt, azóta pedig már a versenyzésben is rutint szerzett.

– Nagyszerű lehetőség egy nőnek, ha kihozhatja magából a legtöbbet, a legjobb formáját. Szerintem mindenki kíváncsi arra, hogy egy profi smink és frizura mit tesz vele, mekkora öröm, ha gyönyörű ruhákat próbálhat, megtanítják szépen járni, arra, hogy milyen egy tökéletes megjelenés. Ezt kaptam én a szépségversenyektől. A királynői cím pedig azt jelenti számomra, hogy kitárul előttem egy világ. Sok embert megismerek, sokan megismernek és talán elindít egy új irányba, a saját utamon. Ha így lesz, azt mondom megérte, hogy beneveztem.

A Miss World Hungary versenyre több mint kétezer jelentkező küldte be adatlapját. Közülük 400-at nézett meg a zsűri, végül pedig 21-en jutottak a döntőbe. Szilvia, a Miss World Hungary győztese mellett két másik lány is triumpfált: a Miss Earth Hungary első helyezettje Polgár Krisztina, a Miss Universe Hungary győztese pedig Dammak Jázmin lett.

Kedvenc étel: húsleves

Kedvenc ital: tej

Kedvenc viselet: farmer

Kedvenc szín: sárga

Kedvenc napszak: éjszaka

Kedvenc emberi tulajdonság: őszinteség

Hobbi: póker, festés -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!