Hírek

2008.05.14. 13:03

Iskolai verekedés Egerben

Szemtanúk szerint egyetlen erős ökölcsapás következtében szenvedett életveszélyes sérüléseket az egri Bornemissza Gergely szakképző intézetben egy összetűzés nyomán egy diák - tudta meg szerdán az MTI.

BAMA

A szóváltást követő ökölcsapás után a folyosón tartózkodó felügyelő tanár azonnal közbeavatkozott, így nem folytatódhatott a diákok közötti verekedés. Többszörös arc és koponyatörést szenvedett az a diák, akit egy iskolai verekedés után életveszélyes állapotban szállítottak  kórházba kedden Egerben - tájékoztatta korábban az egri kórház  traumatológiájának ügyeletvezető főorvosa az MTI-t.

A szakmunkástanuló ugyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, de esetében nem áll fenn heveny életveszély, általános állapota  pedig a körülményekhez képest kielégítő - közölte Kozma Pál. A rendőrség közlése szerint a szakmunkástanuló a szakképző intézet folyosóján, előzetes szóváltást követően verekedett össze  egyik diáktársával. A fiú a verekedés közben elesett és életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei  Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.   

A verekedésben részt vevő másik diák ellen életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított  eljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Soltész Bálint elmondta, hogy a gyanúsított részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor a nyomozás során szükségessé  vált orvos szakértő kirendelése is. Hozzátette: a két 17 éves szakmunkástanuló korábbi nézeteltérése csúcsosodott ki az erőszakos cselekményben. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a mostani nem az első rendőrségségi beavatkozást igénylő verekedés volt az  iskolában. Néhány hónapja ugyancsak két szakmunkástanuló verekedett össze, amelynek nyomán eljárást indított az egri rendőrkapitányság.

Szőkéné Komenczi Anikó, az iskolafenntartó egri önkormányzat oktatási irodájának vezetője hangsúlyozta, hogy a több mint ezer tanulót oktató intézmény minden, a törvényben előírt intézkedést  megtett a történteket követően, a mentők és a rendőrség, valamint a  szülők értesítése után jegyzőkönyvet vettek fel az esetről, amelynek  alapján fegyelmi eljárás indul az erőszakos szakmunkástanuló ellen. Az irodavezető szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a Bornemissza Gergely szakképző iskola olyan intézmény, amelynek  kötelező felvennie az oda jelentkezőket.

Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyobb arányban oktatnak az  intézményben úgymond problémás tanulókat, mint más iskolákban.  Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy összességében az egri szakiskolában sincs több diákok közötti verekedés, mint az ország más hasonló  intézményeiben. Az MTI megkereste volna az ügy kapcsán Borbély Andrást, a szakiskola igazgatóját, ám a direktor elérhetetlennel bizonyult.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!