Hírek

2008.05.21. 16:03

Hibás hazai gazdaságpolitika

Az elmúlt évek sorozatos gazdaságpolitikai hibái okolhatók a magyar gazdaság mai helyzetéért, a lassú növekedésért és a magas államháztartási hiányért – szögezte le közösen több hazai kutatóintézet vezetője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerdai rendezvényén.

M. S.

A hibák ugyanakkor másfél-két éven belül orvosolhatóak – tették hozzá.
Matolcsy György, a Magyar Növekedéskutató Intézet igazgatója, az Orbán-kormány volt gazdasági minisztere szerint két év alatt 1000 milliárd forinttal kellene csökkenteni az élőmunka terheit, fel kellene pörgetni a beruházásokat, így öt-tíz év alatt egymillió új munkahely jöhetne létre.

Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató tudományos főmunkatársa is kulcsfontosságúnak tartja a foglalkoztatottság növelését, ugyanakkor azt is, hogy az állami kiadások mérsékeltek legyenek. Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója pedig úgy véli, nem kell feltétlenül átalakítani a nagy rendszereket (egészségügyet, nyugdíjrendszert), csak hatékonyabbá kell tenni a működésüket.

M. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!