Hírek

2008.05.16. 08:24

Fodor: az SZDSZ nem retten meg az előrehozott választásoktól

Fodor Gábor szerint pártja nem fogja megszavazni a szocialisták büdzséjét, és az előrehozott választásoktól sem retten meg. A szabad demokrata elnökjelölt erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt csütörtökön a hírműsor MTI-hez eljuttatott összefoglalója szerint.

MTI

A politikus hangoztatta, meg akarja erősíteni az SZDSZ-t, s ennek érdekében végigjárja az országot, azért, hogy a zöld liberálisokat a támogatóikká tegye. A műsorban kitért arra is, hogy az SZDSZ akkor volt a legerősebb, amikor irányzatokat érvényesített, és nyitott volt. A szabad demokrata politikus szerint így egyesíteni kell a jobboldali liberálisokat, ilyen volt egykor Szent-Iványi István, a szociálliberálisokat, mint amilyen Béki Gabriella, és a zöld liberálisokat, az olyanokat, mint ő maga. Véleménye szerint az SZDSZ a bős-nagymarosi ügyben elveszítette a "zöld emberek" szimpátiáját és ezt a réteget most vissza kell hódítani.

Fodor Gábor kiemelte, hogy mindenkire számít, például Kuncze Gáborral is találkozik majd négyszemközt. Hozzátette, a volt pártelnök személyes ügyének tartja, hogy részt kíván-e venni a politika frontvonalában, vagy egy építőipari cég felügyelőbizottsági elnökeként tevékenykedik.

Fodor Gábor nem tartotta disszonánsnak, hogy miközben pártja bírálta a kormánystruktúrát, meg is szavazta azt. A liberális politikus azt állította, hogy az igen gomb megnyomásával az SZDSZ csak korábbi hagyományait követte, ugyanis a szabad demokraták ellenzékben mindig támogatták a különböző kabineteket a kormányszerkezetről döntő szavazásban, vagy legrosszabb esetben tartózkodtak. Hozzátette, hogy a költségvetés azonban már más, a büdzsé megszavazásakor az SZDSZ ellenzéki pártként nyom majd gombot, és valószínűleg nem bólint rá a kormány javaslataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!