Hírek

2008.04.03. 14:57

Tizenegy rendbontót keresnek

Újabb fényképek kerültek fel a rendőrség honlapjára a március 15-i rendbontókról; a rendőrség így összesen már 11 embert keres - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

BAMA

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket, és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség a keresett személyek fényképét internetes oldalán, a www.police.hu-n tette közzé.  Jelentkezni többek között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöldszámán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon lehet. A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A rendőrség összesen 13 embert keresett a rendbontás miatt, ketten azonban önként feladták magukat a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél, így az ő fényképeiket már eltávolították a honlapról.  A két férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt indult eljárás. A többi tizenegy elkövetőt még keresik. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője a távirati irodának azt mondta: számos bejelentés érkezett a rendőrségre a keresett férfiakkal kapcsolatban; ezeket ellenőrzik.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezet tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is. A rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!