Hírek

2008.04.07. 15:46

Szeva bácsi egyelőre rács mögött marad

Egyelőre rács mögött marad a Magyarországon Szeva bácsi néven ismert Szemjon Mogiljevics: vizsgálati fogságát hétfőn június 23-ig meghosszabbította a moszkvai bíróság.

BAMA

Ügyvédei óvadékként 50 millió rubelt – mintegy 350 millió forintnak megfelelő összeget – ajánlottak fel, de a hatóság ezt nem fogadta el. Mogiljevicset az Arbat Presztizs kozmetikai üzletlánc adócsalási ügyével kapcsolatban vették őrizetbe a lánc tulajdonosával együtt. Hírek szerint 50 millió rubel adót nem fizetett ki, vagyis amennyit óvadékként felajánlottak. Hamarosan újabb eljárás is indulhat ellene, amiért igazolványában meghamisította születési időpontját.

Állítólag ő a világ legnagyobb, Vörös Maffiaként ismert orosz bűnbandájának a feje.Többek között fegyver- és kábítószer- és nukleáris anyagok forgalmazásával, prostitúcióval, pénzmosással, védelmi zsarolással foglalkozik. Több magyarországi gyilkossági és robbantásos üggyel is kapcsolatba hozták, de az orosz törvények szerint nem adható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!