Hírek

2008.04.09. 10:10

Óriáspocsolya okozhatta a vízbetörést a Rákóczi téren

Feltehetőleg egy természetes tó okozta a kedd esti Rákóczi téri vízbetörést az épülő metróállomáson, vagyis nem egy vízcső tört el

BAMA

Feltehetőleg egy természetes tó okozta a kedd esti Rákóczi téri vízbetörést az épülő metróállomáson, vagyis nem egy vízcső tört el – közölte a Fővárosi Vízművek kommunikációs vezetője.

Egy agyagos, a vizet át nem eresztő földrétegben úgynevezett zárvány vagy óriáspocsolya keletkezhetett, a munkálatok során ebbe fúrtak bele, és ez okozhatta a vízbetörést – mondta el szerdán Lévai Zsuzsa. Utalt arra, hogy Budapest térségében számtalan hasonló feltáratlan vízi természeti jelenség, köztük hőforrás, vízér vagy „kvázi tároló” bújik meg a földben. Közölte, tudomása szerint a 22 méter mélységből kiömlő víz nagy részét már beszívta a talaj.

A távirati iroda úgy tudja, jelenleg geológusok vizsgálódnak a vízbetörés helyszínén. Kedd éjjel mintegy 130-150 köbméternyi víz és salak omlott a 4-es metró épülőfélben lévő Rákóczi téri állomásába, ám ez nem okoz késedelmet az építkezésben – közölte korábban Olti Ferenc, a BKV e beruházás ügyeiben illetékes vezérigazgató-helyettes. A rendőrség tájékoztatása szerint az esetnek sérültje nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!