Hírek

2008.04.16. 17:13

Nem támogatják a szocialisták az MDF adójavaslatát

A szocialista párt nem támogatja a Magyar Demokrata Fórum adójavaslatát, mert az 1400 milliárd forintos bevételcsökkentést kezdeményez, amelynek ellensúlyozását nem oldja meg.

BAMA

Tukacs István szocialista politikus szerdán elmondta: ha a bevételi oldalon ilyen mértékű csökkentést javasol az MDF, akkor a kiadási oldalon is radikális átrendezésre volna szükség. Hozzátette: az MSZP számításai szerint az árfolyamnyereség-adó 27 milliárd, az örökösödési illeték 17 milliárd, a társasági különadó eltörlése 200 milliárd, a munkáltatói járulékok csökkentése pedig 575 milliárd forint kiesést okozna a költségvetésben az MDF javaslata alapján.

Dávid Ibolya, a demokrata fórum elnöke ugyanakkor szerdán elmondta: az MDF bízik abban, hogy a pártok építő javaslatokkal érkeznek a csütörtöki ötpárti szakmai egyeztetésre, ahol a legkisebb ellenzéki párt adó- és gazdasági javaslatairól beszélnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!