Hírek

2008.04.08. 16:50

Milliárdos segélyre vár a BKV

Nyolcvan millió forintot spórolt a társaság a hétfői sztrájkkal, de ez nem húzza ki a csávából

BV

A BKV-nak hozzávetőlegesen 80 millió forint „költségmegtakarítást” hozott a hétfői sztrájk, azonban nemzetgazdasági szinten óránként egymilliárd forint veszteséget okozott az üzemkezdettől délután egyig tartó munkabeszüntetés – tudtuk meg a közlekedési vállalattól.

A közlekedési vállalat finanszírozási problémáinak rendbetételére közben Demszky Gábor főpolgármester és két helyettese 18,5 milliárd forintot kért a kormánytól. Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek arra kérték az érdekképviseleteket, hogy amíg nem érkezik válasz a pénzügyminiszternek írt levélre addig ne sztrájkoljanak. A szakszervezetek azonban nem vállalják a kért sztrájkmoratóriumot – jelentette ki Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. A szakszervezetek álláspontja az, hogy hiába vonta vissza a leépítésről szóló döntését a BKV vezetése, az elbocsátások néhány hónap múlva ismét napirendre kerülhetnek. Ma újabb egyeztetésekre kerül sor a BKV és a szakszervezetek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!