Hírek

2008.04.17. 11:34

Kiengedték a holokauszt-megemlékezés megzavaróját

Szabadon távozhatott meghallgatása után a rendőrségről még szerda este a holokauszt-megemlékezés megzavarója, aki ellen garázdaság szabálysértése miatt a bíróság folytat majd eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a távirati irodával.

BAMA

Sagyibó Melinda csütörtökön elmondta, a férfit kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, a rendezvényt biztosító rendőrök ezért vitték el a Duna-parti helyszínről rabomobilban. A fekete ruhás, kopaszra nyírt férfi botránykeltően viselkedett a holokausztáldozatok vascipős emlékművének közelében, mialatt Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója beszélt a fáklyás tömeg előtt. A férfit biztonsági emberek szorították le a földre, majd adták át a közelben álló rendőröknek.

Sagyibó Melinda közölte azt is, egy másik, az említett megemlékezés idején a Kossuth téri metróállomáson kiabáló férfival szemben azért indít a rendőrség szabálysértési eljárást, mert nem voltak nála okmányok, így nem tudta személyazonosságát igazolni.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!