Hírek

2008.04.01. 17:07

Horváth: nem gondolkodtam a lemondáson

Nem gondolkodtam a lemondásomon - mondta egy kérdés kapcsán Horváth Ágnes egészségügyi miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

Az április 30-ig hivatalban lévő liberális tárvezető elmondta: Gyurcsány Ferenc kormányfő szombaton felhívta telefonon, majd hétfőn találkoztak és "tárgyszerűen beszéltek" a felmentéséről. Hozzátette: kedden Kincses Gyula, a tárca államtitkára is beadta lemondását. Horváth Ágnes elégedett az elmúlt egy évben végzett munkájával, azonban "jó lett volna, ha több szakmai támogatást kapunk" - mondta. Hozzátette: nem érzi úgy, hogy rendetlenség és káosz lenne az egészségügyi rendszerben, azonban egy nagy rendszer átalakítása nehézségekkel jár. „Először pihenni fogok, utána meg munkát keresek, mint mindenki más” - vázolta fel a közeljövőt Horváth Ágnes.

Daróczi Dávid kormányszóvivő hétfőn jelentette be, hogy Horváth Ágnest április 30-ával menti fel egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök. A szóvivő közölte, a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-ig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!