Hírek

2008.04.21. 15:20

Ezren köszöntötték a jégkorong-válogatottat

Közel ezren fogadták a Kisstadionban az élvonalba való feljutással története legnagyobb sikerét elérő magyar jégkorong-válogatottat.

BAMA

A szurkolók hosszú percekig skandálták a "Szép volt fiúk..." és a "Ria, ria Hungária" rigmusokat, amikor a csapat busza  megjelent. A szurkolók hosszú percekig nem engedték el a játékosokat, majd a szapporói világbajnokság legszebb jeleneteinek  lejátszásával folytatódott az ünnepség. A legnagyobb sikert az  ismétlések közül az ukránok elleni, a feljutást jelentő 4-2-es  győzelem aratta. Az eseményen ott volt Elbert Gábort sport-szakállamtitkár és  Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Rengeteg  gratulációt fogadott Kercsó Árpád korábbi szövetségi kapitány is,  aki a mostani csapatból számos játékossal foglalkozott.

"Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették ezt a hatalmas  sikert" - mondta Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. Az együttesből nyolcan egyelőre nem tértek haza, ők Tajvanon pihennek. A beszédeket Szélig Viktor kezdte, majd sorrendben Holéczy Roger, Szuper Levente, Gröschl Tamás, Hetényi Zoltán, Vas Márton, Peterdi Imre, Benk András, Fekete Dániel, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Ennafatti Omar, Pat Cortina szövetségi kapitány, Énekes  Lajos másodedző és Diego Scandella másodedző köszöntötte a drukkereket.

"A legnagyobb különbség talán az volt a csapatok között, hogy mi  óriási alázattal játszottunk. Remekül használtuk azokat az  eszközeinket, amelyek a rendelkezésünkre álltak. Ezek a fiúk  érdemelték meg a legjobban az aranyérmet" - mondta Cortina. A nyilatkozatokból kiderült, hogy az egyhetes megmérettetés  alatt rendkívül egységes volt a csapat, főleg ennek köszönhető a  siker. A magyar válogatott jövőre Svájcban, az A csoportban olyan  sztárcsapatokkal találkozhat, mint a kanadai, a svéd, a cseh vagy az  orosz válogatott.

Gratulált a sikerhez Hagyó Miklós sportért is felelős főpolgármester-helyettes. Az MTI-hez eljuttatott közleményében  többek között kitér arra, az A csoportba kerüléssel megnőtt az  esélye annak, hogy Budapest, a jövőben házigazdája legyen az élvonal  világbajnokságának.  "Olyan ország, amelynek válogatottja nem tagja az A csoportnak,  még soha sem volt vb-rendező. A magyar csapat mostani szenzációs szapporrói szereplésével a világ legjobb csapatai közé küzdötte fel magát, s ez önmagában is akkora tekintélynövekedést eredményez,  amely jelentősen megnöveli egy budapesti A csoportos VB rendezési  joga elnyerésének esélyét" – véli Hagyó Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!