Hírek

2008.04.21. 07:08

Citrom-díjat kapott a kőszegi Posztógyár elbontása

A műemléki világnapon, pénteken adták át Budapesten a műemlékvédelmi szakma díjait, valamint a műemlékek és a régészeti örökség megóvása érdekében kifejtett kiemelkedő munkát elismerő miniszteri kitüntetéseket.

BAMA

A Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS-díjat adományozott a szegedi főpályaudvar épületének körültekintő helyreállításért; az Eötvös Loránd Tudományegyetem Múzeum körúti kampuszán található Gólyavár korszerűen megvalósított helyreállításáért, valamint a székesfehérvári Hiemer-Font-Caraffa-ház eddig helyreállított részeinek szakszerű helyreállításáért.
Citrom-díjat kapott a kőszegi Posztógyár hajdani épülete, mivel a tartós elhanyagolás után a védett épületet engedély nélkül elbontatták. Ugyancsak Citrom-díjat érdemelt a Sopron, Hátsókapu 1. számú ház a félbehagyott műemléki helyreállításért és a folyamatos állagromlásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!