Hírek

2008.04.29. 14:41

Börtönben a vérfertőző osztrák férfi

A St. Pölten-i börtön parancsnokának keddi közlése szerint jól töltötte az éjszakát magánzárkájában a hetvenhárom éves Josef Fritzl, aki hétfőn beismerte, hogy 24 éven át amstetteni háza melléképületének tömlöccé átalakított pincéjében fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette ma 42 éves lányát, akitől hat élő gyermeke van.

MTI

A férfit, akinek vasárnap ismertté vált példátlan vérfertőző kapcsolata megdöbbenést keltett Ausztriában és az egész világon, kedden reggel két orvos is megvizsgálta, egy pszichológus és egy pszichiáter. Mindketten azt állapították meg, hogy nem mutat öngyilkossági szándékot, nyugodt benyomást kelt és fizikailag jól van. A nap során belgyógyász is megvizsgálja majd egészségi állapotát. A férfit saját biztonság érdekében különítették el a többi rabtól egy különben kétszemélyes cellában.
 
Fritzl feleségét, továbbá 42 éves lányát, Elisabethet és annak öt, Joseph Fritzltől származó gyermekét egy pszichiátriai klinikára szállították, ahol egy amstetteni illetékes keddi közlése szerint várhatólag "hetekig tartó" gondozásban részesülnek. "Együtt vannak és a körülményekhez képest a lehető legjobban" - mondta a város szociális szolgálatának illetékese, Heinz Lenze a sajtónak. Rendőrségi kihallgatásuk időpontjára később, az orvosok által javasolt időpontban kerül sor, leghamarabb néhány nap múlva - tette hozzá. Továbbra is élet és halál között lebeg a hatodik, vérfertőzésből született gyermek, a 19 éves Kerstin, aki április 19-e óta kórházban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!