Hírek

2008.04.30. 10:10

Baka Andrást jelöli főbírónak Sólyom László?

A zoom.hu értesülése szerint Baka András volt strasbourgi emberi jogi bírót javasolja a Legfelsőbb Bíróság elnökéül a pártoknak Sólyom László köztársasági elnök

Forrás: zoom.hu

A zoom.hu értesülése szerint Baka András volt strasbourgi emberi jogi bírót javasolja a Legfelsőbb Bíróság elnökéül a pártoknak Sólyom László köztársasági elnök ma 17 órakor a Sándor-palotában. Úgy hírlik, a kezdeti bizalmatlanság után most már a bírói karban is egyre komolyabb támogatást élvez a jogász. Baka András az első parlamenti ciklusban az MDF országgyűlési képviselője volt, de a pártba nem lépett be.

A külföldön nagy tekintélynek örvendő szakember mostanáig azért nem jöhet szóba a Legfelsőbb Bíróság elnökeként, mert a magyar jogszabályok szerint nem minősül bírónak, ugyanis itthon nem ítélkezett.

Április 1-jén aztán elhárult az akadály, mert az Országos Igazságszolgáltatási Tanács úgy döntött: támogatja, hogy Baka András a Fővárosi Ítélőtábla bírája legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!