Hírek

2008.04.11. 06:06

Amikor a nevetés életet ment

A L’art pour l’art Társulat nagy sikerrel turnézik, a televíziók mégsem foglalkoztatják őket. Dolák-Saly Róbert szerint azért, mert a csapat nem hajlandó művészi engedményeket tenni.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="166"] Én sohasem akartam leragadni egyetlen műfaj mellett
[/caption]– Olykor Tyúk Színház néven lépnek fel. Ez valami új formáció?
– Dehogyis. Akkor szoktuk magunkat így hirdetni, ha nincs együtt a teljes L’art pour l’art Társulat. Előfordul például, hogy Laár Andrissal ketten szerepelünk valahol, és ilyenkor Tyúk Színház vagyunk. De ez csak egy vicc, nincs különösebb jelentősége.

– Fél éve nagy sikerrel turnéznak a Két férfi, egy nő meg egy férfi című darabjukkal. Miért nem csapott le még önökre valamelyik televízió?
– Ezt olyan gyakran kérdezik tőlünk, hogy a választ már a honlapunkra is feltettük. Valószínűleg arról lehet szó, hogy a L’art pour l’art társulat nem fér bele abba a trendbe, amelyet napjainkban a kereskedelmi adók követnek. Szívesen készítünk új műsorokat, ötleteink is vannak bőven, de azt nem szeretnénk, ha bármit ránk erőltetnének. Természetesen kerestek már minket különböző ajánlatokkal, de ezek közül eddig egy sem volt vállalható.

- Miért?
- Mert nem akarunk sem politizálni, sem pedig bárkit parodizálni. A magunk útját járjuk és ehhez ragaszkodunk. Az, hogy állandóan telt házak előtt lépünk fel, azt bizonyítja, nekünk van igazunk. Elmondhatatlan érzés, amikor a nézők olyan leveleket küldenek, hogy a mi műsorainkból merítettek erőt problémáik megoldásához. Nemrég egy középkorú férfi könnyezve mesélte, milyen komoly válságban volt, és a humorunk segített neki ezt túlélni.

– Önálló előadásra nem készül?
– Ó, ilyenek mindig vannak! Őszintén szólva nem foglalkozom azzal, hogy Dolák-Saly-esteket írjak. Ha külön meghívnak, általában a közös műsorainkból szemezgetek.

– Zenei téren sem kalandozik el?
– Tervezek egy rockzenei produkciót, amely lemezen is megjelenne, és turnéra is indulnék vele. Erről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy összegyúrom benne mindazt, amit humorban, zenében és szövegírásban az elmúlt évtizedekben letettem az asztalra. Tudom, ez egyelőre kissé furcsán hangzik, de én sohasem akartam leragadni egyetlen műfaj mellett.

L’art pour l’art Társulat

Született: 1976. május 9-én.

Alapító tagok: Bálint Bea, Dolák-Saly Róbert, Galla Miklós, Laár András. A csapat 1997-ben átalakult. A jelenlegi tagok: Dolák Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni.

Lemezeik: Vastyúk is talál szeget, Lila liba, Winnetou, A három testőr és a jeti.

Elismeréseik: Artisjus-díj

Alapító tagok: Bálint Bea, Dolák-Saly Róbert, Galla Miklós, Laár András. A csapat 1997-ben átalakult. A jelenlegi tagok: Dolák Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni.

Lemezeik: Vastyúk is talál szeget, Lila liba, Winnetou, A három testőr és a jeti.

Elismeréseik: Artisjus-díj Én sohasem akartam leragadni egyetlen műfaj mellett -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!