Hírek

2008.04.18. 12:26

Al-Kaida: Irakot iszlám erőddé kell tenni!

A muzulmánok legfőbb feladata, hogy Irakot iszlám erőddé tegyék, szólította fel legújabb üzenetében híveit Ajman-az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat második számú vezetője.

BAMA

A hanganyagot egy internetes oldalon helyezték el, ahol korábban már üzentek a terroristák. Az oldalon szerepel az al-Kaida jelképe, s áprilisban már jelent meg Zavahrinak tulajdonítható felhívás ezen a weblapon. A 16 perces hangfelvétel hitelességét azonban még nem lehet megerősíteni. Zavahri a beszédben arra szólította fel a muzulmánokat, hogy küzdjenek egy nagy muzulmán állam megteremtéséért. Állítása szerint nem akarnak egyebet, mint saját kezükkel visszaszerezni jogaikat, és nem „nevetséges és csalárd” választások útján. A vezető úgy véli, az Egyesült Államok összeesküvést sző a síita többségű Iránnal karöltve, céljuk pedig, hogy robbanást idézzenek elő a Közel-Keleten.

A felvételnek egyik részletének címe „Irak öt évvel a megszállását követően és a zsarnokok igazságtalanságának évtizedei”, ebben Zavahri utalt David Petraeus tábornok április 8-i, kongresszusi meghallgatására is. Az Irakban állomásozó amerikai haderő főparancsnoka az amerikai csapatok Irakból történő kivonásának felfüggesztését kérte, amit a terrorvezér amerikai vereségként értékelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!