Hírek

2008.03.08. 12:10

Peking 2008: Kormos Villő is olimpiai kvótás

A 3 méteres női műugrásban Kormos Villő is indulhat a pekingi olimpián tudatta a nemzetközi szövetség (FINA) a magyar szövetséggel. A FINA kedvező döntéséről Gémesi László, a honi szövetség főtitkára tájékoztatta szombaton az MTI-t.

BAMA

Jóllehet a versenyzők ebben a sportágban nem maguknak, hanem az országnak szerzik az ötkarikás kvótát, a hazai gyakorlat szerint a részvételi jogot kiharcoló indulhat a nyári játékokon. A FINA értesítése alapján Pekingben két magyar műugró állhat rajthoz: Kormoson kívül a részvételi lehetőséget szintén 3 méteren, de alanyi jogon kivívó Barta Nóra. Utóbbi, aki a 2006-os, budapesti Eb-n ebben a számban bronzérmes volt, a két hete a kínai fővárosban rendezett második, egyszersmind utolsó kvalifikációs viadalon a döntőig menetelve tizedikként végzett.

Kormos a pekingi selejtezős Világkupa-versenyen nem jutott be a  "helyből" olimpiai rajtjogot biztosító legjobb 18 alkotta  középdöntőbe, viszont a február 23-i ráadásversenyen, melyet az  egyéni számokban még fennmaradt olimpiai helyekért írtak ki, a  hatodik lett, s a visszalépések folytán  amint azt a FINA-értesítő  most szentesítette ott van az augusztusi játékok 34 fős mezőnyében. Ugyanez nem sikerült a múlt havi Vk-n egyformán toronyugrásban - szerencsét próbáló további két magyarnak, Mátyás Melindának, illetve Hajnal Andrásnak. Ők már csak akkor lehetnek ott az olimpián, ha nem mindegyik kvótaszerzőjét nevezi be saját nemzeti olimpiai bizottsága, s az így felszabaduló helyekre a tartaléksorbólelőrelépve Mátyásék beférnek a legjobb 34 közé. Ennek azonban nagyon kicsi az esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!