Hírek

2008.03.13. 10:37

NHL: gólzápor Pittsburgh-ben

A Pittsburgh gólzáporos mérkőzésen verte a vendég Buffalót az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján

mti

A Pittsburgh gólzáporos mérkőzésen verte a vendég Buffalót az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Penguins hét gólja a legtöbb, amit a csapat ebben a szezonban szerzett, de ennél valószínűleg fontosabb a csapat számára, hogy élre állt a Keleti főcsopotban, holtversenyben a Montreal Canadiensszel.

Két napon belül második alkalommal csapott össze egymással a Toronto és a Philadelphia, s a 24 órával korábbi meccshez hasonlóan ezúttal is a cseh Pavel Kubina gólja döntött a Maple Leafs javára.

A Washington orosz csatárával, Aleksz Ovecskinnel a Calgary játékosai sem tudtak mit kezdeni, így a támadó két gólt szerzett, köztük együttese győztest találatátát is. Az orosz sztár ezzel 56  gólos már a szezonban és toronymagasan vezeti a mesterlövészek listáját. Ovecskin ellenállhatatlan játéka Olaf Kölzignek, a gárda veterán kapusának külön is sokat jelentett, ugyanis ez volt pályafutásának 300. NHL-győzelme. A német hálóőr 24 védést mutatot be ezúttal.

A címvédő Anaheim a Vancouver ellen nyert három góllal, így sorozatban nyolcadik hazai meccsét zárta sikerrel, ami klubcsúcs. A Carolina volt az egyetlen gárda szerdán, amely kapott gól nélkül úszta meg meccsét. Cam Ward kapus a vendéglátó Chicago mind a 25 lövését hárította, a Hurricanes pedig végül 3-0-ra győzött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!