Hírek

2008.03.12. 16:34

Két mérgező játékot vont be az ÁNTSZ

Két mérgező gyermekjátékot vont be a múlt héten az ÁNTSZ – közölte sajtótájékoztatón Molnár Kornélia helyettes országos tisztifőorvos.

Z. H.

A két játék – egy műanyag kalózfigura és egy ugyancsak műanyag elemes hal – olyan műanyaglágyító anyagból tartalmazott a megengedettnél többet, amely, ha nagy mennyiségben bekerül a szervezetbe, allergiát, asztmát, hormonzavarokat és vesekárosodást okozhat a gyermekeknek. Molnár Kornélia elmondta: nemzetközi riasztás alapján 280 egységet, egyebek között importálókat, elsődleges forgalmazókat, kiskereskedőket, valamint piaci elárusítóhelyeket vizsgáltak meg. A két játék árusítását az ÁNTSZ azonnal felfüggesztette, és a 400 ezer forint összértékű termékeket visszaszállíttatta a forgalmazókhoz.

A forgalomból kivont játékokat a többi terméktől elkülönítve kell tárolni. A helyettes országos tisztifőorvos szerint nem biztos, hogy mindenhonnan sikerült bevonni a veszélyes játékokat, ezért az ellenőrzéseket tovább folytatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!