Hírek

2008.03.31. 11:17

KDNP: jó döntés Horváth menesztése, de Gyurcsánynak is mennie kell

A KDNP egyetért Horváth Ágnes menesztésével, de úgy véli, a miniszterelnöknek is mennie kell - hangsúlyozta Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője hétfőn az MTI-nek. A Fidesz várhatóan a parlamenti ülésen fejti ki álláspontját.

BAMA

Mint mondta, kereszténydemokraták egyetértenek a miniszterelnök döntésével, hogy menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, ugyanakkor a KDNP szerint ennek már régóta meg kellett volna történnie. Halász Zsuzsa hozzátette: a sorrend azonban nem jó, "Gyurcsány  Ferencnek kellene mennie elöl, és mutatnia az utat Horváth Ágnes számára". A Fidesz várhatóan a hétfőn egy órakor kezdődő parlamenti ülésen reagál majd a történtekre.

Horváth Ágnest április 30-ával menti fel egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök - ezt Daróczi Dávid kormányszóvivő jelentette be azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc és az egészségügyi miniszter négyszemközti egyeztetést folytatott a kormányfő parlamenti dolgozószobájában hétfőn reggel. A kormányszóvivő hangsúlyozta: az egészségügy átalakítását folytatni kell, a cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak, és növekedjen a biztonság. Közölte: a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-áig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!