Hírek

2008.03.27. 17:09

Gyurcsány Ferenc: most nyugalomra van szükség

A kormánynak és a kormánypártoknak az a dolguk, hogy a kormányprogram megvalósításán dolgozzanak

mti

A kormánynak és a kormánypártoknak az a dolguk, hogy a kormányprogram megvalósításán dolgozzanak - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök csütörtökön Budapesten egy sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva. Hozzátette: most nyugalomra van szükség.

A kérdés azzal összefüggésben hangzott el, hogy az MSZP Harmadik Hullám Platformjának elnöke, Mesterházy Attila szerdán felvetette: tárgyalják újra a koalíciós szerződést az SZDSZ-szel, illetve az MSZP gondolja végig a kisebbségi kormányzás lehetőségét.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön elmondta: a kormánynak jobb egészségügyet és oktatást, a hétköznapi élet jobb feltételeit kell megteremtenie. Ehhez elsősorban nyugalomra és egy sor változásra van szükség - tette hozzá.

"Azt gondolom, a koalíciós pártoknak arról kell tárgyalniuk egymással, hogy a kormányprogramot hogyan tudják megvalósítani és arról kell tárgyalniuk, miként tudják megteremteni a feltételeket a program végrehajtásához" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint az embereket nem a koalíciós szerződés újratárgyalása érdekli, hanem az, hogyan lehet jobb az egészségügy és jobb a felsősoktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!