Hírek

2008.03.30. 11:04

A Fidesz hazugságpolitikáról beszél a gázáremelés kapcsán

Tovább folytatódik a hazugság politikája – hangoztatja a Fidesz az április 1-jétől esedékes gázáremelés kapcsán az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

MTI

Mindenki számára ismerősen cseng a szocialisták ígérete, amely szerint "nem lesz gázáremelés". Amióta ez a mondat elhangzott, a szocialista kormány számtalanszor emelte a gáz árát, újabb és újabb elviselhetetlen terheket rakva az emberek vállára - emlékeztet a közleményben Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Hozzáteszi: Most már nem telik el úgy hét, hogy egy-egy újabb megszorítás vagy az emberek életét megkeserítő kormányzati intézkedés ne kerüljön nyilvánosságra.

A földgáz fogyasztói ára átlagosan 5,8 százalékkal emelkedik a lakosság számára április 1-jével, míg a nem lakossági fogyasztóknak átlagosan 5,2 százalékkal lesz magasabb az ár. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium még február 28-án jelentette be az áremelést, amely egy szociális alapon támogatásra nem jogosult átlagos fogyasztónak - 1650 köbméteres éves fogyasztással számolva - havonta mintegy 800 forintos többletkiadást jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!