Hírek

2008.01.07. 19:46

Kisebb a kormánypárti népszerűségvesztés Budapesten

A kormánypártok elmúlt másfél évben bekövetkezett népszerűségvesztése a fővárosban jóval kisebb volt, mint országosan, így 2007 végén nagyjából ugyanannyian szavaztak volna a kormánypártokra, mint az ellenzékre - derül ki a Medián év végén készített reprezentatív budapesti felméréséből.

BAMA

Ugyanakkor a Fidesz támogatói elkötelezettebbek - 61 százalékuk állította, hogy biztosan részt venne egy „most vasárnapi” választáson, miközben az MSZP-szavazók körében ez az arány 53 százalék -, így a választani tudó „biztos” szavazók körében a Fidesz egyértelműen vezet az MSZP előtt. A pártok közül választani tudók körében a Fidesz támogatottsága hat százalékkal nőtt a 2006-os parlamenti választások óta, így 2007 végén a Fidesz és a szocialisták támogatottsága nagyjából megegyezett, az SZDSZ az országos átlagnál jóval nagyobb, a többi párt pedig nagyjából annak megfelelő tábort tudhat maga mögött a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!