Hírek

2007.10.12. 11:25

Túl a negyvenen újra ringbe száll Holyfield

Szombaton Moszkvában rendezik meg az év egyik legérdekesebb ökölvívó-mérkőzését: a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoki címéért a hazai Szultan Ibragimov és a 44 éves amerikai klasszis, Evander Holyfield száll ringbe.

BAMA

- Abbahagyni? Soha! Ha kell, a ringben halok meg. - nyilatkozta a tizenegy gyerekes Holyfield (52 mérkőzés, 43 győzelem, 8 vereség, 1 döntetlen), aki pályafutása során ötödik alkalommal készül elhódítani a címet. Érdekesség, hogy sikere esetén sem az amerikai klasszis lenne minden idők legidősebb világbajnoka. Holyfield 1990-ben nyerte el első világbajnoki övét, akkor a Tyson-érát általános meglepetésre megtörő James B. Douglast ütötte ki.

- Gyerekként Holyfield meccsein nőttem fel, csodáltam, fantasztikus dolog, hogy egy ilyen legenda ellen léphetek ringbe - mondta a 32 éves, címvédő orosz Ibragimov, akinek 22 mérkőzés, 21 győzelem, 1 döntetlen a mérlege.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!