Hírek

2007.10.03. 17:53

Kiürítették a Soho-t egy rejtélyes füstfelhő miatt

Félelmet keltő füstfelhő miatt a rendőrség kiürített egy forgalmas utcát a londoni szórakozónegyedben, és három utat is lezártak a speciális egységek. A Soho utcái fölött gomolygó fanyar illatú füstfelhő miatt három órán át tartott a vesztegzár, mire kiderült: a füst egy étteremből árad, ahol chiliszósz készült.

BAMA

A különleges légzőkészülékekkel felszerelt szakemberek házról házra járták az utcákat, s rátaláltak a helyre, ahonnan a vészjósló füst előszivárgott. A vegyvédelmi különítményesek a testük minden porcikáját védő ruhájukban betörték a Thai Kunyhó étterem ajtaját, s egy hatalmas fazékban rá is leltek a „veszélyes” anyagra, amely nem volt más, mint bő négy kilogramm parázsló szárított chili. A berontó egyenruhások láttán igencsak meglepődött az étterem séfje, aki csak egy extra-csípős chilis mártást akart készíteni, amihez a hozzávalót jól meg kell égetni.

„Megértem, hogy a nem thai emberek nem tudják, hogy mi volt ez. De a parázsló chilinek akkor sem olyan az illata, mint valamiféle vegyi anyagnak. Kicsit zavart vagyok”, mondta a Thai Kunyhó főszakácsa. Az étterem egyébként 17 éve működik, s még egyszer sem történt meg, hogy a nemzeti eledel elkészítése miatt a környékbeliek felfigyeltek volna a chili illatára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!