Hírek

2007.10.24. 21:07

Fidesz: három hitelesített népszavazási kérdés

A Fidesz által kezdeményezett, a politikai közélet tisztaságával foglalkozó nyolc népszavazási kérdés közül hármat hitelesített, ötöt elutasított az Országos Választási Bizottság (OVB) szerda esti ülésén.

BAMA

Az OVB hitelesítette azt a fideszes kezdeményezést, amely nyilvánossá tenné a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az országgyűlési képviselők személyi jövedelemadó-bevallásait. Azt a kérdést is hitelesítették, amely a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az országgyűlési képviselők vagyongyarapodásának évenkénti vizsgálatát törvényben tenné kötelezővé. A harmadik hitelesített kezdeményezés törvényben tenné kötelezővé a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok illetményének, és az állami költségvetés terhére biztosított egyéb juttatásainak, illetve mindezek változásainak nyilvánosságát.

A testület azonban elutasította azokat a kérdéseket, amelyek az Országgyűlés létszámának csökkentését, a politikai hirdetések, illetve a kormányzati szervek hirdetéseinek tilalmát célozták meg, s azokat a kezdeményezéseket sem hitelesítette amelyek az országgyűlési képviselők, illetve a kormánytagok fizetését az euró bevezetéséig befagyasztaná. Az OVB szerda este az MSZP-frakció hasonló tárgyú kérdéseivel folytatja munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!