Hírek

2007.10.29. 19:06

Feljelentést tesz a kórház az otthonszülés ügyében

Felmerülhet a hétvégi otthonszülés kapcsán a szülésnél esetlegesen közreműködő szakszemélyzet felelőssége, így a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház feljelentést tesz ismeretlen tettes(ek) ellen.

S. Zs.

Az intézmény közleményben tudatta tegnap, hogy életveszélyes állapotban szállították a kórházba múlt szombaton, éjjel egy óra után azt a kismamát, aki otthon hozta világra gyermekét, ám a szülés után komplikációk léptek fel. A kórház így cáfolja a férj és a szülésnél segédkező két bába állítását, hogy az anyuka nem volt életveszélyben.

A mentőket egyébként a család egyik tagja értesítette, miután a gyermek világrajötte után az anyuka a méhlepényt nem tudta megszülni. A kiérkező mentősök nem láttak a helyszínen szülésznőt vagy szülészorvost, s mivel a szülésnél információik szerint segédkezett szakszemélyzet, úgy vélték, azok távoztak a helyszínről. Később azonban kiderült, a két bába nem kívánt találkozni a mentősökkel, s a segítségnyújtást a teraszról, lopva nézték végig. A közlemény kitér arra is, hogy a beteg és az újszülött állapota kielégítő, várhatóan ma hazamehetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!